Basın Bilgilendirme Toplantısı 06 Kasım 2009

TARİH : 06 Kasım 2009

Değerli Basın Mensupları,

23 Ekim 2009 tarihinden bugüne kadar geçen dönem içerisinde, iç güvenlik olayları kapsamında;

14 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir.

Dönem içerisinde,

– 10 adet EYM (El Yapımı Mayın) bulunarak, etkisiz hale getirilmiş,

– 1 adet Doçka Uçaksavar,

– 1 adet 60 mm.lik havan ve 8 adet mermisi,

– 1 adet BKC Makinalı otomatik tüfeği,

– 1 adet Kannas keskin nişancı tüfeği,

– 1 adet M-16 piyade tüfeği,

– 1 adet Mavzer piyade tüfeği,

– 12 adet Kaleşnikof piyade tüfeği,

– 36 adet el bombası,

– 1 adet LAW mühimmatı,

– 4 adet RPG-7 roketatar,

– 4 adet RPG-7 mühimmatı,

– 2 adet uzun menzilli telsiz, 3 adet el telsizi, 2 adet keskin nişancı dürbünü, 2 adet dürbün, 1 adet gece görüş dürbünü,

– 1 adet eski nesil kredi kartı okuyucusu (POS cihazı),

– 1 adet diz üstü bilgisayar,

– 1 adet video kamera,

– 1 adet frekans tarayıcı cihaz,

– 152 kg Amonyum Nitrat olmak üzere çeşitli çap ve cinste mühimmat ile birlikte, bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

Ele geçirilen silahların çap, cins ve miktarları dikkat çekmektedir.

Değerli Basın Mensupları,

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, dönem içinde 27 arama kurtarma faaliyeti icra edilmiş, 118 kişi sağ olarak kurtarılmış, 5 kişi ölü olarak bulunmuştur.

Değerli Basın Mensupları,

Türkiye, NATO’nun Afganistan’daki Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti (ISAF) Harekatı kapsamında, Kabil Bölge Komutanlığı görevini, 31 Ekim 2009 tarihinde icra edilen bir törenle, Fransa’dan devralmıştır. Törene, Afganistan Genelkurmay Başkanı, Türkiye Cumhuriyetinin Kabil Büyükelçisi, Fransa ve İtalya’nın Kabil Büyükelçileri, ISAF Komutanı, Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti Müşterek Komutanlığı (IJC) Komutanı ve Türk Silahlı Kuvvetlerini temsilen 4’üncü Kolordu Komutanı iştirak etmiştir.

Afganistan’da görev yapacak Kabil Bölge Komutanlığında görevli birliklerimiz; daha önce olduğu gibi, görev tanımlarına uygun bir şekilde; kendi sorumluluk bölgesi içerisinde görev yaparak, Afganistan halkına güvenlik ve istikrar konularında yardım edecek ve Afganistan Milli Ordusunu eğitecektir. Afganistan’da görevli birliklerimizin; terörle mücadele, uyuşturucu ile mücadele ve mayın temizleme görevleri olmayacaktır.

Değerli Basın Mensupları,

Türkiye, İsrail, Ürdün Doğal Afet Arama Kurtarma (DAK) Tatbikatı, 02-06 Kasım 2009 tarihleri arasında, Ankara’da icra edilmiştir.

Tatbikatın maksadı; doğal afetlerde arama ve kurtarma konularında, katılımcı ülkeler arasındaki eğitim, işbirliği ve birlikte çalışabilirliği geliştirmektir.

Söz konusu tatbikat 2001 yılından itibaren, her yıl bir ülkede olacak şekilde yapılmaktadır.

Değerli Basın Mensupları,

04 Kasım 2009 tarihinde, Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı koordinatörlüğünde, Antalya’da, Gemi ve Liman Tesisi Güvenliği Tatbikatı icra edilmiştir. Tatbikata; Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı, İçişleri Bakanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından bir SAS Dalgıç Timi, Sahil Güvenlik Komutanlığından iki sahil güvenlik botu ve bir sahil güvenlik helikopteri, Gümrük Müsteşarlığı, Antalya Valiliğine bağlı birimler ile Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı birimler iştirak etmiştir.

Nusret-2009 Fiili Mayın Harbi Davet Tatbikatı, 06-16 Kasım 2009 tarihleri arasında, Türkiye’nin ev sahipliğinde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Koordinesinde, Çanakkale’ye istinaden Kuzey Ege’de icra edilecektir. Tatbikata; Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının ilgili unsurlarının yanı sıra, Yunanistan ve Bulgaristan’dan birer mayın tarama gemisi ile NATO Daimi Deniz Mayın Karşı Tedbirleri Grubu-2 unsurları iştirak edecektir. Tatbikat, basına açık olarak icra edilecektir.

Genelkurmay Karargâhına geldiğiniz için teşekkür ediyorum.

askeradmin

Işıkları Kapat

Hata Bildir

Basın Bilgilendirme Toplantısı 06 Kasım 2009

Basın Bilgilendirme Toplantısı 06 Kasım 2009

Anasayfa » Genelkurmay Başkanlığı » Basın Bilgilendirme Toplantısı 06 Kasım 2009

16.10.2016 tarihinde eklendi kişi izledi 

Yorumlar

Yorumlar

BENZER VİDEOLAR

SOLOTÜRK SAMSUN SEMALARINDA

SOLOTÜRK SAMSUN SEMALARINDA 29.10.2023 tarihinde eklendi - kişi izledi

HARBİYE ASKERİ MÜZESİ’NDE ASKERİ ESERLER ONARILIYOR

HARBİYE ASKERİ MÜZESİ’NDE ASKERİ ESERLER ONARILIYOR 28.10.2023 tarihinde eklendi - kişi izledi

Kullanıcılar tarafından sağlanan her türlü ilan, bilgi, içerik ve görselin gerçekliği, orijinalliği, güvenliği ve doğruluğuna ilişkin sorumluluk bu içerikleri giren kullanıcıya ait olup, sitemizin bu hususlarla ilgili herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.