Millî Savunma Bakanlığı koordinesinde Antalya Körfezi ile Doğu Akdeniz'de icra edilen TURNAs-2026 tatbikatı kapsamında, Makine ve Kimya Endüstrisi tarafından geliştirilen yerli sistemler test edildi. Tatbikatın Seçkin Gözlemci Günü faaliyetlerinde, hava ve deniz sathından gelen risklere karşı fiili atışlar yapıldı.
Bu süreçte, TOLGA Yakın Hava Savunma Sistemi bünyesindeki 20 milimetre Çift Silahlı Revolver Sistemi ilk defa bir deniz platformuna yerleştirildi. TCG BEYKOZ üzerinden gerçekleştirilen atışlarda, insansız hava aracı ile insansız deniz aracı vasıtasındaki hedefler başarılı şekilde etkisiz hâle getirildi. Söz konusu sistem, 1000 metrelik menzil dahilinde operasyon yürütebilirken, gelişmiş stabilizasyon yeteneği sayesinde deniz şartlarında dahi hedefe odaklanmayı sürdürüyor.
Aynı tatbikat çerçevesinde, MKE üretimi kamikaze insansız deniz aracı PİRANA da görev aldı. Bayraktar TB2 ile koordine şekilde yönetilen araç, su üstü hedefine yönelik ikinci taarruzunu başarıyla tamamladı. 100 kilogramlık harp başlığı taşıyan PİRANA, RF ve SATCOM haberleşme altyapısı vasıtasıyla uzaktan idare edilebildiği gibi otonom olarak da hareket edebiliyor.