1. Haberler
  2. Deniz Kuvvetleri
  3. Donanma Belgeseli (1999)

Donanma Belgeseli (1999)

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Youtube kanalımıza abone olun: ►https://goo.gl/USTWfS
Whatsapp ve BİP iletişim Numaramız: ►+90 530 850 4500
Asker TV Canlı Yayın: ►http://www.askertv.com/canli-yayin
Instagram: ►https://www.instagram.com/askertv
Facebook: ►https://www.facebook.com/AskerTV
Twitter: ►https://twitter.com/askertv
Telegram: ►https://t.me/askertv
İnternet sitemiz: ►http://www.askertv.com

Donanma Belgeseli (1999)

Denizler, ekilmeden hasat edilebilen tarlalara benzer ve büyük bölümünün tapusu yoktur. Ancak, onları en iyi kullanabilen ve en güçlü biçimde koruyabilenler denizlerin sahibi olur. Bundan 75 yıl önce, Atatürk’ün Hamidiye Kruvazörü’nün hatıra defterine yazdığı tarihi direktif her zaman donanmamıza ışık olmuştur: “Mükemmel ve güçlü bir Türk donanmasına sahip olmak gayedir.” O günlerden bugüne Türkiye, güvenlik ve menfaatlerini korumak için donanmasını güçlendirmiştir. 2000’li yıllara gelindiğinde Türkiye, Akdeniz’in en büyük donanmalarından biri olarak Atatürk’ün hedeflediği yolda ilerlemektedir.

Bu programda, TCG Gemlik fırkateyni ile Marmara Denizi sularında 24 saat geçiriyoruz. Gölcük Donanma Üssü’nden denize açılıp, denizaltı ile müşterek eğitim yapıyoruz. TCG Gemlik, Amerikan Donanması’nda 15 yıl süren görevini tamamladıktan sonra 1998’de Türk Deniz Kuvvetlerine katılmıştır. Şu anda personel, dar sularda seyir eğitimi ve denizaltı savunma harbi eğitimi yapmaktadır. Gemide 19 subay, 116 astsubay, 14 uzman erbaş ve 65 erbaş olmak üzere toplam 214 personel bulunmaktadır.

Geminin modern silah sistemleri arasında güdümlü mermi lançeri, Phalanx otomatik topu ve 76 milimetrelik Oto Melara topu bulunmaktadır. Bu silahlar, hava, su üstü ve kara hedeflerine karşı kullanılabiliyor ve yüksek atış hızına sahip. Gemide ayrıca Mark 46 torpidoları kullanılıyor ve torpidolar hedefi bularak imha edebiliyor.

Eğitimler, gemi personelinin silah ve cihazlarına ünsiyet sağlayarak daima savaşa hazır olmalarını hedeflemektedir. Bugünkü eğitimler kapsamında çeşitli samimi ve muhabere talimleri icra edilmekte, denizaltı arama bulma ve torpido atış eğitimi yapılmaktadır. Eğitimler, 24 saatlik bir periyod içinde tamamlanacaktır. Ayrıca, gemide yangın tatbikatı da gerçekleştirilmekte ve personel görev başında etkin bir şekilde müdahalede bulunmaktadır.

Gemi içindeki rutin görevlerin yanı sıra, personelin dinlenme ve yemek saatleri de organize edilmektedir. Eğitimler ve tatbikatlar gemi personelinin her zaman savaşa hazır ve donanımlı olmasını sağlamaktadır.

0
joy
Joy
0
cong_
Cong.
0
loved
Loved
0
surprised
Surprised
0
unliked
Unliked
0
mad
Mad
Donanma Belgeseli (1999)
Yorum Yap
Giriş Yap

Asker TV | Askeri, Güvenlik ve Savunma Sanayii Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Follow Us