Basın Bilgilendirme Toplantısı 20 Kasım 2009

TARİH : 20 Kasım 2009

Değerli Basın Mensupları;

Geçen hafta sizlere toplam 9 bölücü terör örgütü mensubunun, Güvenlik Kuvvetlerine Şırnak/Silopi’de teslim olduğunu belirtmiştik. Teslim olan 9 bölücü terör örgütü mensubunun 8’i serbest bırakılmış, biri tutuklanmıştır. Geçen hafta yakalandığını açıkladığımız 5 bölücü terör örgütü mensubu ise adli makamlar tarafından tutuklanmıştır.

13 Kasım 2009 tarihinden bugüne kadar geçen dönem içerisinde, iç güvenlik olayları kapsamında;

Üç bölücü terör örgütü mensubu yakalanmıştır. 13 Kasım’da Erzurum/Karayazı’da 1 terörist yakalanmış ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, 15 Kasım’da Adana/Ceyhan’da 1 terörist yakalanmış ve adli makamlarca tutuklanmış, 17 Kasım’da Şanlıurfa/Bozova’da 1 terörist yakalanmış ve adli makamlarca tutuklanmıştır.

Dönem içerisinde,

Çeşitli çap ve cinste mühimmat ile birlikte, bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

Değerli Basın Mensupları,

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, dönem içinde 6 arama kurtarma faaliyeti icra edilmiş, 67 kişi sağ olarak kurtarılmış, 2 kişi ölü olarak bulunmuştur.

Ayrıca, 16 Kasım 2009 tarihinde, Muş’un Üçevler köyünde rahatsızlanan bir bebek, durumunun ağırlaşması üzerine, askeri bir helikopter ile Muş’a nakledilmiştir.

Değerli Basın Mensupları,

Mısır Arap Cumhuriyeti Savunma Bakanı Mareşal Hüseyin Tantavi, Genelkurmay Başkanımızın resmi davetlisi olarak 18-21 Kasım 2009 tarihleri arasında, ülkemizi ziyaret etmektedir. Mareşal Hüseyin Tantavi’nin 18 Kasım 2009 tarihinde Sayın Genelkurmay Başkanımıza yaptığı ziyaret esnasında, iki ülkeyi ilgilendiren askeri işbirliği konuları görüşülmüş ve iki ülke arasında askeri işbirliğinin geliştirilmesine esas teşkil edecek bir mutabakat muhtırası imzalanmıştır.

Değerli Basın Mensupları,

Bildiğiniz gibi, Genelkurmay Başkanımızın 12-15 Ekim 2009 tarihleri arasında Pakistan’a yaptığı resmi ziyaret esnasında, Mingora şehrindeki okullara yardım yapılması gündeme gelmiştir.

Söz konusu yardımlar, bugün, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait iki adet Kargo uçağı ile Chaklala Hava Üssüne, Genelkurmay Başkanlığını temsilen bir heyetle beraber hareket edecektir.

Yardımlar, 25 Kasım 2009 tarihinde, İslamabad Büyükelçimiz, Silahlı Kuvvetler Ataşemiz, Pakistanlı sivil ve askeri yetkililerin katılımı ile Mingora şehrinde, ilgili okullara teslim edilecektir.

Değerli Basın Mensupları,

Önümüzdeki hafta Kurban Bayramı nedeniyle, 27 Kasım 2009 tarihindeki basın toplantısı yapılmayacaktır. Bu bayramda da vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için Türk Silahlı Kuvvetleri, vatanımızın her tarafında nöbette ve görevde olacaktır.

Şimdiden hepinizin Kurban Bayramını kutluyor, Genelkurmay Karargâhına geldiğiniz için teşekkür ediyorum.

askeradmin

Işıkları Kapat

Hata Bildir

Basın Bilgilendirme Toplantısı 20 Kasım 2009

Basın Bilgilendirme Toplantısı 20 Kasım 2009

Anasayfa » Genelkurmay Başkanlığı » Basın Bilgilendirme Toplantısı 20 Kasım 2009

16.10.2016 tarihinde eklendi kişi izledi 

Yorumlar

Yorumlar

BENZER VİDEOLAR

SOLOTÜRK SAMSUN SEMALARINDA

SOLOTÜRK SAMSUN SEMALARINDA 29.10.2023 tarihinde eklendi - kişi izledi

HARBİYE ASKERİ MÜZESİ’NDE ASKERİ ESERLER ONARILIYOR

HARBİYE ASKERİ MÜZESİ’NDE ASKERİ ESERLER ONARILIYOR 28.10.2023 tarihinde eklendi - kişi izledi

Kullanıcılar tarafından sağlanan her türlü ilan, bilgi, içerik ve görselin gerçekliği, orijinalliği, güvenliği ve doğruluğuna ilişkin sorumluluk bu içerikleri giren kullanıcıya ait olup, sitemizin bu hususlarla ilgili herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.